ØRESOUND
- EN Bæredygtig festival

ØreSound Festivals vision er at skabe Nordens mest bæredygtige musikfestival. Vi vil udvide horisonten for omfanget af bæredygtige tiltag, som er mulige på en festivalplads – uden at gå på kompromis med oplevelsen.  

Læs mere om vores bæredygtige initiativer nedenunder.
De Grønne Ringe i Vandet
ØreSound Festival har et mål om at blive Nordens mest bæredygtige festival. Derfor arbejder vi udfra et koncept, vi kalder ”de grønne ringe i vandet”, hvor vi sætter bæredygtige krav til os selv og vores samarbejdspartnere gennem hele forsyningskæden. Som festivalarrangør vil vi gå forrest ved at sætte vores bæredygtige præg på miljøet og jordkloden. Som en dråbe der spreder ringe i vandet, vil vi forsøge at påvirke ikke blot vores gæster, men hele branchen i en positiv retning og være med til at placere klima og bæredygtighed øverst på samfundets dagsorden.

Dette kommer til syne i ØreSounds beslutninger om indkøb, investeringer, indretning, ressourceforvaltning, velgørenhed og udbud af mad og drikke under hele festivalen.
CO2-Fodspor
Ved køb af en festivalbillet vil første skridt mod at bidrage til miljø og klima allerede være taget. I samarbejde med Climaid har ØreSound Festival sørget for minimum at dække alle gæsters CO2-fodspor på deres rejse til og fra ØreSound. For hvert billetsalg afbrænder Climaid og ØreSound Festival nøjagtig 66 kg. metangas og planter et træ i Madagaskar, så der sikres miljømæssig kompensation. På bagrund af billetsalg, samarbejdspartnere og økonomisk kunnen er målet at plante 100.000 træer det første år.
Vandposter
Plastikflasker er et stort ressourcespild på festivaler. Derfor sætter vi vandposter op på pladsen, hvor gæster og medarbejdere frit kan hente vand. Her kan der enten bruges genanvendelige kopper eller vandflasker. Der bliver gennemsnitligt brugt mere end 3 flasker vand pr. deltager, hvilket betyder at denne løsning vil kunne spare miljøet for op til 90.000 plastikflasker.
Boder, Mad & Drikkevarer
Vi sætter høje krav til vores samarbejdspartnere og derfor skal alle stadholdere efterleve vores visioner for en bæredygtig festival ved samarbejdsstart. Al service skal være af miljøvenlige materialer med certificeringer.
Ligeledes skal stadholdere, såvel som leverandører, beregne virksomhedens CO2-fodspor i forbindelse med samarbejdet med ØreSound Festival, således at der i kontraktgrundlaget er indgået en klimaaftale, som sikrer at ØreSound Group og partnere/leverandører sammen planter træer for at kompensere klimabelastningen.
Vores Samarbejdspartnere
ØreSound Festivals vision er at samarbejde med de korrekte virksomheder, som deler samme værdi om at skabe rammerne for en enestående festival, både for festivalgæsten og for klimaet. Disse partnerskaber og samarbejder skal bidrage til ØreSounds mål om at blive en unik festival - med fremtidsvisionen om at blive en national såvel som international kulturbegivenhed, der ligger sig i førersædet for bæredygtig og grøn festivalafvikling.